Hoe gaat de behandeling in zijn werk

We maken een afspraak bij ons op de praktijk. Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak vormen we een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kunnen we samen met u een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk. Wel werken we veel met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beinvloeden en spierkracht te vergroten. En ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om betere ademhalingstechniek te leren of te ontspannen. Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam. Hiervoor gebruiken wij een handig hulpmiddel, de mijnzorgapp. Hierin staat relevante informatie, uw afspraak en een mogelijk oefenprogramma op uw behandeling afgestemd.

Ter ondersteuning van de oefentherapie kunnen we ook gebruik maken van massage, mobilisatie en fysiotechniek. Wij geven preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat wel goed is en wat problemen veroorzaakt. Dit om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. Daar bent u natuurlijk op lange termijn het meeste bij gebaat. Het doel is dat u weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt doen. Het is belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. Door oefeningen te doen. En gewoon goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen ons draagt bij aan uw herstel