Vergoeding van de behandeling

behandeling bij Fysiotherapie Oort

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal door de verzekering te vergoeden behandelingen is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Behandelingen die niet voor vergoeding in aanmerking komen, worden bij uzelf in rekening gebracht via Infomedics. In de meeste gevallen ontvangt u geen nota meer. De behandelingen worden rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd, dit geldt alleen als onze praktijk een overeenkomst met uw zorgverzekeraar heeft (hiervoor gelden afgesproken tarieven). Bij de eerste afspraak van een nieuwe diagnose wordt naast een behandeling ook een intake/onderzoek gedeclareerd.

Enkele zorgverzekeraars hanteren een restitutie systeem, in dat geval ontvangt u een nota. Vergoeding vanuit de basisverzekering vindt plaats in de volgende gevallen: kinderen tot 18 jaar, de eerste 18 behandelingen, daarna vanuit de aanvullende verzekering. Chronische aandoeningen voorkomend op de “chronische lijst” die door de overheid is opgesteld: vanaf de 21e behandeling, de eerste 20 vanuit de aanvullende verzekering.

Onze praktijk heeft een overeenkomst met alle zorgverzekeraars behalve Just.

Het is belangrijk dat u een behandelafspraak minstens 24 uur van te voren afzegt. In de behandeltijd die voor u is gereserveerd, kan een andere patiënt behandeld worden. Mocht u niet 24 uur van te voren hebben afgezegd, dan zal de gereserveerde tijd in rekening worden gebracht

Tarieven fysiotherapie 2024
Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent brengen wij u onderstaande tarieven in rekening:

Behandeling fysiotherapie in praktijk€ 46,50
Manuele therapie in praktijk€ 57,50
Oedeemtherapie / lymfedrainagetherapie€ 65,00
Intake en onderzoek na verwijzing€ 67,50
Screening en intake/onderzoek€ 67,50

Informatie Fysiovergoeding

Op deze website vind u ook nog veel informatie met betrekking tot vergoedingen vanuit de basis en aanvullende verzekering.